Domů » Zdravé varianty sladkých snídaní

Zdravé varianty sladkých snídaní

Dobrá a zároveň zdravá snídaně dokáže s naším organismem po ránu úplné divy. Připraví ho na další den a dodá tolik potřebnou energii, kterou tělo přes noc ztratilo. Snídaně by se proto neměla v žádném případě podceňovat. Dnešní době už je výběr natolik široký, že rozhodně nemusíme zůstat u klasiky v podobě chlebu s máslem nebo míchaných vajíček.

čerstvá káva

Najde se rozsáhlá skupina lidí, kteří preferují spíše sladké snídaně. A právě na ně se dnes zaměříme! Pokud si každý den dopřáváte kvalitní a zdravou snídani, můžete se vyhnout obezitě nebo dokonce diabetu. Snídaně navíc dodává tělu hned po ránu důležitou energii pro mozek a celé tělo. Mnoho z nás si vydatnou snídani dopřává ještě v pohodlí domova, najdou se však tací, kteří naopak dávají přednost snídani v kancelářském křesle. Češi stále preferují snídaně anglického typu, tedy většinou smaženou slaninu, vejce, zeleninu nebo čerstvé pečivo. Stejně, tak si nemohou odpustit k snídani hrnek horké kávy. Najde se ale i další skupina lidé, kteří naopak dávají přednost sladkým snídaním v podobě křupavého müsli s ovoce. Chcete taky začít jíst zdravěji? Pojďme si společně představit několik zajímavých receptů, kteří pro vás budou jistě inspirací nadcházející dny.

Lívanečky s jogurtem

Lívance nejrůznějších podob jsou známé po celém světě. Najdete je ve snídaňových menu mnoho restaurací, vychutnat si je tak můžete téměř kdykoliv a kdekoliv. Asi nejznámější variantou jsou právě ty americké, které se polévají velkou vrstvou javorového sirupu. Jenže tahle verze lívanců přece jenom není tou nejlepší variantou pro zdravé stravování. Co vyzkoušet odlehčenou variantu v podobě ovesných lívanečků a javorový sirup nahradit jogurtem?

Ovesná kaše v mnoha variantách

Jste milovníkem ovesných kaší? Pokud milujete ovesné kaše, které jsou posypané čerstvým ovocem, semínky a oříšky, pak se jistě zamilujete tento recept. Krom běžných ovesných vloček oříšků do ní můžete navíc přidat také kešu https://www.nakliceno.cz/kesu/ nebo goji, kteří mnozí považují za super potravinu.

ovesná kaše

Obsahuje několikanásobně větší podíl vitaminu C, než je například obsaženo v pomeranči nebo citronu. Dále také vitaminy a, některé ze skupiny B. Nemohou chybět ani antioxidanty, vláknina, zinek. Antioxidanty mají pozitivní vliv na naší imunitu, a předchází stárnutí, boj proti alergiím astmatu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup